האם מערכת החינוך עומדת להיעלם? האם יש לה תחליף? בשנים האחרונות היקף החינוך הביתי גדל במאות אחוזים ברוב מדינות המערב. איך הפכה שיטת החינוך הרדיקלית ביותר לאורח החיים של מיליוני ילדים? מה קורה לעולם הרגשי, החברתי והלימודי של ילדים שלא מגיעים לבית הספר? ומה זה עושה למשפחה ולהורים?
הספר הוא מפגש מרתק, מחדש ומעשי עם התופעה ההולכת וגדלה של החינוך הביתי.
הספר גם מפגיש את הקורא עם עתידנות בחינוך. העולם סביבנו משתנה בקצב מהיר – כלי רכב אוטונומיים. מערכות A, רשתות חברתיות ותחומי תעסוקה שלא הכרנו. החינוך היה בין התחומים האחרונים שהשתנו, אבל גם החינוך חווה מהפכות בקצב ובהיקף שלא התרחשו מעולם. זה הזמן להכיר את השינויים שמעצבים כבר היום את דור העתיד, להבין איך מעניקים לילדים את מיומנויות המאה ה-21 ולהתוודע למחסומים העומדים בפני השינוי ולשינויים שמביאים תקווה חדשה לחינוך – התחום החשוב ביותר לעתיד של כולנו.
פרופסור ארי נוימן – ראש התוכנית לתואר שני בניהול במערכות חינוך במכללה האקדמית גליל מערבי. חוקר עתידנות בחינוך וחינוך ביתי מזה למעלה מעשרים שנה. פרסם עשרות מאמרים מדעיים בתחום וכן הרצה בכנסים מדעיים בינלאומיים. הקים ומנהל את חברת "מובנים – צוות הערכה"- אחד מארגוני ההערכה הבולטים בארץ.
ד"ר עוז גוטרמן – ראש החטיבה למשאבי אנוש במכללה האקדמית גליל מערבי ומרצה בכיר באוניברסיטת בר אילן. חוקר את עולם העבודה העתידי וכן עתידנות בחינוך ובחינוך ביתי, פרסם עשרות מאמרים מדעיים בתחום. הקים ומנהל את קבוצת ילדעת" ואת "אנשי המחר", כתב חמישה ספרים נוספים, ששלושה מהם הפכו לרבי-מכר.